//Nyheter//Bidra i Sanguka 15.-21.n…

Sangløftet Les mer..

Sangløftet er en nasjonal satsning for å løfte frem og styrke alle former for sang i Norge. Prosjektet driftes av Musikk og Ungdom og finansieres av Sparebankstiftelsen DnB NOR.

04.11.2010

Bidra i Sanguka 15.-21.november 2010

Bli med oss i feiringen av videreføringen av Sangløftet!

Norsk musikkråd og Musikk og Ungdom har fått nye fire millioner kroner i gave fra Sparebankstiftelsen DnB NOR til videreføring og videreutvikling av prosjektet Sangløftet. Midlene skal videreformidles til sangprosjekter i hele landet, innen alle sjangre og alle aldersgrupper.

For å feire dette ønsker vi å gjenta suksessen med Sanguka fra i fjor. Sanguka 2010 vil ha Sang for de ventende som hovedtema. 11.- 17. oktober ønsker vi alle slags sangprosjekter som kan omfavne årets tema. Dermed ønsker vi å invitere alle som føler de har noe de kan bidra med inn her.

Både offentlighet og private rom brukes til venting. Vi venter på bussen, i telefonkø, på venteværelser, vi venter på grønt lys, vi venter på et tv-program, vi venter på togstasjonen, vi venter på et fly som skal ta av, vi venter på kaffen på kafé. Mange venter på å slippe ut av fengsel, på asylmottak ventes det på vedtak og i heiser venter vi på å treffe riktig etasje. Her finnes et mangfold av ventende muligheter. Hvorfor ikke synge litt mens det ventes eller syng for de som venter?

I år ser vi for oss at totalt 30 prosjekter skal gjennomføres under Sanguka, og prosjektet skal involvere mer enn 10.000 publikummere landet rundt. Noen tiltak vil arrangeres av Musikk og Ungdom og Norsk musikkråds partnere, og ca 10 av prosjektene vil iverksettes av Sangløftets egen produsentstab. Sanguka skal dokumenteres med lyd og bilde, og pressen skal holdes løpende orientert og invitert. En tilsvarende markering vil holdes i oktober 2011.

I år som i fjor er det mulig å få støtte til aktivitetene dere gjennomfører under Sanguka. Dette gjelder primært utgifter knyttet til selve avviklingen av prosjektet (for eksempel leie av lydutstyr, honorar til workshopleder, innkjøp av materiell, betaling av rettigheter og lignende). Videre gir vi støtte til administrasjonen av prosjektet, på inntil 2 dagsverk a 2000 kr. Vi oppfordrer alle til å etterstrebe billige prosjektmodeller, og anerkjenner samtidig at ikke alt er gratis. Dersom dere har behov for økonomisk støtte for å bli med i Sanguka ber vi om at dere tydeliggjør dette når dere gir oss tilbakemelding 21. september og at det vedlegges et enkelt og oversiktelig budsjett. 21. septemberer absolutt siste frist dersom dere ønsker økonomisk tilskudd fra oss til Sanguka.

Foruten økonomisk bistand, tilbyr Sangløftet PR-bistand under Sanguka. Merk at dette omhandler pressedekning av prosjektet, ikke rekruttering av deltakere, publikum og liknende. Forhåndsomtale må dere med andre ord besørge selv, men vi bidrar med atpressen gjøres oppmerksom på det som skjer der du er i Sanguka. Vi hadde meget god pressedekning av Sanguka i 2009, med opp mot 40 presseomtaler av prosjekter i løpet av uken. I tillegg til PR-bistand får alle som gjennomfører et prosjekt en pressepakke av oss med utkast til en pressemelding som inneholder gode pressefoto og logo. Denne pressepakken kan brukes lokalt og tilpasses deres forhold.

Lurer du på hva som skjedde i fjor? Da klaget kor på torget i Tromsø (http://www.nordlys.no/kultur/article4652342.ece), sang på t-banestasjonen Stortinget i Oslo (http://www.youtube.com/watch?v=Znmu8gmOAF4), barn lærte sanger på gehør (http://www.youtube.com/watch?v=NXkPeRBCNcs), vi lanserte Sangløftets sjangerfilm (http://www.youtube.com/user/Sangloftet#p/u/5/ lvdiIWTufkI), det ble sunget på arbeidsplasser, sykehus, fotballbaner.. i det hele tatt. Vi gleder oss til å gjenta suksessen, mens vi venter.

Forslag til ventestuntprosjekter som lett kan gjennomføres under Sanguka:

Norsk musikkråd og Musikk og Ungdom har fått nye fire millioner kroner i gave fra Sparebankstiftelsen DnB NOR til videreføring og videreutvikling av prosjektet Sangløftet. Midlene skal videreformidles til sangprosjekter i hele landet, innen alle sjangre og alle aldersgrupper. For å feire dette ønsker vi å gjenta suksessen med Sanguka fra i fjor. Sanguka 2010 vil ha Sang for de ventende som hovedtema. 15.-21. november ønsker vi alle slags sangprosjekter som kan omfavne årets tema. Dermed ønsker vi å invitere alle som føler de har noe de kan bidra med inn her.

Både offentlighet og private rom brukes til venting. Vi venter på bussen, i telefonkø, på venteværelser, vi venter på grønt lys, vi venter på et tv-program, vi venter på togstasjonen, vi venter på et fly som skal ta av, vi venter på kaffen på kafé. Mange venter på å slippe ut av fengsel, på asylmottak ventes det på vedtak og i heiser venter vi på å treffe riktig etasje. Her finnes et mangfold av ventende muligheter. Hvorfor ikke synge litt mens det ventes eller syng for de som venter? I år ser vi for oss at totalt 30 prosjekter skal gjennomføres under Sanguka, og prosjektet skal involvere mer enn 10.000 publikummere landet rundt. Noen tiltak vil arrangeres av Musikk og Ungdom og Norsk musikkråds partnere, og ca 10 av prosjektene vil iverksettes av Sangløftets egen produsentstab. Sanguka skal dokumenteres med lyd og bilde, og pressen skal holdes løpende orientert og invitert. En tilsvarende markering vil holdes i oktober 2011.

Hva får vi for dette da?

I år som i fjor er det mulig å få støtte til aktivitetene dere gjennomfører under Sanguka. Dette gjelder primært utgifter knyttet til selve avviklingen av prosjektet (for eksempel leie av lydutstyr, honorar til workshopleder, innkjøp av materiell, betaling av rettigheter og lignende). Videre gir vi støtte til administrasjonen av prosjektet, på inntil 2 dagsverk a 2000 kr. Vi oppfordrer alle til å etterstrebe billige prosjektmodeller, og anerkjenner samtidig at ikke alt er gratis. Dersom dere har behov for økonomisk støtte for å bli med i Sanguka ber vi om at dere tydeliggjør dette når dere gir oss tilbakemelding 20. oktober og at det vedlegges et enkelt og oversiktelig budsjett. 20. oktober absolutt siste frist dersom dere ønsker økonomisk tilskudd fra oss til Sanguka.

Men PR er jo halve jobben?

Foruten økonomisk bistand, tilbyr Sangløftet PR-bistand under Sanguka. Merk at dette omhandler pressedekning av prosjektet, ikke rekruttering av deltakere, publikum og liknende. Forhåndsomtale må dere med andre ord besørge selv, men vi bidrar med atpressen gjøres oppmerksom på det som skjer der du er i Sanguka. Vi hadde meget god pressedekning av Sanguka i 2009, med opp mot 40 presseomtaler av prosjekter i løpet av uken. I tillegg til PR-bistand får alle som gjennomfører et prosjekt en pressepakke av oss med utkast til en pressemelding som inneholder gode pressefoto og logo. Denne pressepakken kan brukes lokalt og tilpasses deres forhold.

Hva var det egentlig som skjedde i fjor?

Lurer du på hva som skjedde i fjor? Da klaget kor på torget i Tromsø, sang på t-banestasjonen Stortinget i Oslo, barn lærte sanger på gehør,vi lanserte Sangløftets sjangerfilm, det ble sunget på arbeidsplasser, sykehus, fotballbaner.. i det hele tatt. Vi gleder oss til å gjenta suksessen, mens vi venter.

Forslag til ventestuntprosjekter som lett kan gjennomføres under Sanguka:

  • Flash-mob Singalong På togstasjoner, venteværelser, skolegårder, arbeidsplasser og lignende. Under Eurovisionen i Oslo var Madcons låt Glow på alles lepper når folk over hele Europa danset den samme dansen. La oss gjøre det samme med sang, evt i kombinasjon med sang og dans.
  • KonsertkøSang Skal det være en konsert med en kjent artist på ditt hjemsted under Sanguka? Ta med noen venner, kolleger, koret eller familien og organiser sang av artistens låter mens dere venter i kø på å komme inn i konsertlokalet. Garantert at de fleste som skal på konserten kan synge med til sangene.
  • RushSang Ta med koret eller ensemblet og arranger en konsert der du vet trafikken korker seg om ettermiddagen. Irriterte bilistene får en konsertopplevelse mens de venter.
  • StadionSang Et kor og en dirigent organiserer felles flerstemt sang på fotballbanen eller en annen idrettsstadion. Mens vi venter på kampstart eller 2. omgang. For sikker suksess; lær dere både hjemmelaget og bortelagets låt!

Meld inn ditt prosjekt til årets sangbegivenhet til Rohan Sandemo: rohan@musikkogungdom.no

Følg oss på:

© 2019 Sangløftet. | Design: Motorfinger - Utviklet av: Spekter