//Nyheter//Her er vinnerne!

Sangløftet Les mer..

Sangløftet er en nasjonal satsning for å løfte frem og styrke alle former for sang i Norge. Prosjektet driftes av Musikk og Ungdom og finansieres av Sparebankstiftelsen DnB NOR.

15.05.2012

Her er vinnerne!

Hvem vant 25000 kroner i Sangløftets Flashmobkonkurranse?

Vinnerbidraget ble et samarbeid mellom Grenland og Randesund Soul Children, der nesten 90 sangere sammen okkuperer en hel Ikea-kantine.

Dirigent Inger-Lise Øystese forteller at de to korene fikk en opplevelse de aldri glemmer, og at forberedelsene spleiset deltakerne sammen på en fantastisk måte. Vi tok en liten prat med henne.

Hva skal dere bruke de 25000 kronene dere har  vunnet til?
Vi er superaktive! Vi bruker veldig mye turer for å spleise ungene sammen, ikke bare øvelser, det er så viktig med nærhet mellom ungene. Vi skal blant annet til Mallorca til høsten. Vi har folk fra masse forskjellige skoler og nettverk, så det viktig å binde disse barna sammen, og heie hverandre frem.

Vi kommer til å dele pengene med Randesund Soul Children. Vi har snakket om å sette opp en musikal, og kanskje kjøpe et mobilt sanganlegg, så vi kan dra hvor som helst når som helst og bare synge. Det er mange ting man kan bruke penger på, så de kommer veldig godt med!

Kommer dere til å gjøre noe lignende igjen?
Ja, definitivt! Det er allerede et senter som har spurt om vi kan bidra med noe musikalsk, så vi har veldig lyst å lage en flashmob inne på senteret. Gjengen er helt gira og sier ”vi må gjøre dette mer”, vi har rett og slett fått blod på tann!

Sangløftet fikk inn utrolig mange flotte bidrag, og det var ingen lett sak å velge tre vinnere. Juryen arbeidet ut fra tre grunnleggende kriterier om en god flashmob. Disse er (1) sang og musikalitet, (2) engasjement og evne til å engasjere publikum og (3) dramaturgi og oppbygning. Det var bred enighet i juryen om de fire vinnerne.

2. plass fikk Kor Major som får 10 000 kroner til sin korkasse, og tredje plass ble delt mellom Skedsmo Voices og Det Norske Jentekor, som begge får en premie på 5000 kroner. Juryen takker alle som deltok, og håper flashmoben motiverte til flere utradisjonelle sangopptredener. Se alle bidragene her!

Juryens begrunnelser:

1. Premie, 25000 kroner: Randesund og Grenland Soulchildren
Randesund og Grenland Soulchildrens flashmob imponerte juryen med sin overraskende, massive oppbygning, med en jevn strøm av nye deltakere gjennom hele låta. Juryen vektla også korenes evne til å ta over hele rommet de brukte, både ved hjelp av et fengende låtvalg, dans og et eksepsjonelt stort antall deltakere. Sist men ikke minst blir avslutningen gjort på klassisk flashmobvis, når de nesten hundre deltakerne tilsynelatende fordufter på et øyeblikk.

2. Premie, 10000 kroner: Kor Major
Kor Major imponerte spesielt med sitt valg av låt og arena. Ved å synge om en romferd på Oslos t-bane gjorde de t-banereisen til en liten romferd for de andre reisende. Også deres arrangement og koreografi bidro til en underholdende liten opptreden, som bruker rommet på en god måte og holder nysgjerrigheten oppe fra start til slutt.

Delt 3. Premie, 5000 kroner hver: Skedsmo Voices og Det Norske Jentekor
Skedsmo Voices sjarmerte juryen med sine brede smil og store innlevelse. De tok i bruk rommet på en god måte, og overrasket publikum med sangere både i rulletrapper og på balkonger.

Det Norske Jentekor imponerte spesielt ved deres meget originale flashmob, med både en unik begynnelse som tok i bruk plassen, og et dristig valg av musikkstykke.

Følg oss på:

© 2019 Sangløftet. | Design: Motorfinger - Utviklet av: Spekter