//Sanguka

Sangløftet Les mer..

Sangløftet er en nasjonal satsning for å løfte frem og styrke alle former for sang i Norge. Prosjektet driftes av Musikk og Ungdom og finansieres av Sparebankstiftelsen DnB NOR.

Sanguka

Et av Sangløftets største prosjekter er Sanguka, en ukes markering av sang og sangaktiviteter i hele Norge. De to første årene hadde Sanguka temaene «Oppsiktsvekkende sang» og «Ventemusikk». I 2011 ble Sanguka arrangert for tredje gang, denne gang med temaet «Syng for stillhet», der målet var å erstatte menneskelig støy med sang. I løpet av uka fikk blant annet kantiner, barnehager, skoler, puber og gatehjørner besøk av Sangløftets ivrige utsendte.

Geografisk har Sangukene hatt spredning fra Alta til Kristiansand, fra Ålesund i vest til Halden i øst. Både amatører og artister landet over har sluppet det de hadde i henda for å synge for ventende eller erstatte støy med sang. Hundrevis av sangrøster har trosset høstforkjølelser og sunget for full hals – og alle har gjort det med Sanguka-buttons på brystet!

Vi i Sangløftet vil gjerne takke alle sangere og musikere for innsatsen dere har lagt ned under de tre Sangukene. Deres bidrag er med på å gjøre den nasjonale sangsatsningen til en stor suksess!

Sangløftets Youtube-kanal kan du se klipp fra noen av Sanguka-arrangementene.

Følg oss på:

© 2019 Sangløftet. | Design: Motorfinger - Utviklet av: Spekter